Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
sigla  CME                                        logo erasmus plus

        În perioada, 5-11 martie 2019, s-a desfășurat activitatea transnațională de învățare, predare și formare care a fost găzduită de Aste Põhikool din Aste, Estonia. Delegația Colegiului Mihai Eminescu”, Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir.adj.prof., Andrioaie Ana-Maria, prof. Petrea Paula, elevele, Procopii Iuliana, din clasa a XII-a C și Varzari Nadejda, din clasa a XII-a B.

            Agenda de lucru a cuprins: întâlnire cu directorul și vizitarea școlii, întâlnire cu primarul localității Kuressaare, vizitarea școlii vocaționale din Kuressaare, precum și participare la următoarele ateliere de lucru: „Marketing și publicitate”, organizat de către elevi, „Cultură, civilizație și natură estoniană” organizat de către Mari Lepik și „Cum să realizezi o reclamă” organizat de Mikk Rand. Gazdele noastre au ilustrat conceptul de promovare a brandului de țară  printr-o serie de activități practice, desfășurate în parcul natural Angla, care au constat din: prelucrarea lânii, sculptură în dolomită, pirogravare și confecționare de obiecte decorative din lemn. În plus, față de agenda comună cu profesorii,  elevii au participat la o oră de limbă estoniană și o oră de limba engleză. Consultantul pentru antreprenori Triin Arva a exemplificat domeniile de activitate valorificate de locuitorii insulei Saaremaa. Elevii au creat un produs din diverse materiale, urmând să promoveze respectivul produs cu ajutorul unei reclame.

            În ceea ce privește mini-companiile, cele opt țări partenere au lucrat în echipele transnaționale deja formate pentru prezentarea planurilor de afaceri.  Colegiul Mihai Eminescu” Bacău, în parteneriat cu instituția din Rybnik, Polonia, a creat compania RULAND și a realizat prototipul pentru o husă de telefon Samsung S7. Elevii din România și Polonia au colaborat pentru a crea reclama produsului și sloganul aferent: “Your treasure, our shield!”.

            Următoarea activitate transnațională de învățare, predare și formare va avea loc în Sternschule din Deutschlandsberg, Austria și se va centra pe prezentarea produselor finale în fața unui juriu de specialitate format din antreprenori locali.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
sigla  CME                                             logo erasmus plus

Activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Zespol Szkol nr2 w Rybniku - Gimnazjum Dwujezyczne nr18 din Rybnik, Polonia

         În perioada,16-22 octombrie2018, s-a desfăşurat activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Zespol Szkol nr2 w Rybniku - Gimnazjum Dwujezyczne nr18 din Rybnik, Polonia. Delegaţia Colegiului Mihai Eminescu”, Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir.adj.prof. Andrioaie Ana-Maria, bibliotecar Sandu Luiza, elevele Calapod Miriam-Carla din clasa a XII-a F şi Iojă Anca-Emilia din clasa a XI-a A.

            Agenda de lucru a cuprins: întâlnire cu directorul, cu primarul localităţii Rybnik, urmată de vizitarea şcolii, întâlnire, participarea la atelierul de lucru cu titlul „Rezolvarea de probleme”, prezentarea proiectului ”Destination Imagination”de către eleva şcolii, Joanna Szymik, câştigătoarea Olimpiadei Internaţionale de Creativitate care a avut loc în S.U.A. în 2017, exerciţii de rezolvare de probleme matematice în limba engleză, participarea la atelierul de lucru intitulat „Cum să reuşeşti în afaceri” prezentat de către antreprenorul local Aldona Bober. În plus faţă de agenda comună cu profesorii,  elevii au participat la o oră de fizică, fiind de asemenea implicaţi în activităţi sportive în interiorul şcolii şi rezolvând un puzzle pe teme istorice şi geografice în centrul oraşului Rybnik.

            În ceea ce priveşte mini-companiile, cele opt ţări partenere au lucrat în echipele transnaţionale deja formate pentru prezentarea prototipului fiecărui produs final. Prototipurile au fost diverse, incluzând un arbore în miniatură, produse hand-made pentru Crăciun şi o aplicaţie care anunţă prin intermediul unui sms dacă cineva a suferit un accident.

            Colegiului Mihai Eminescu”Bacău, în parteneriat cu instituţia gazdă din Rybnik, Polonia, a creat compania RULAND şi a realizat prototipul pentru o husă de telefon Samsung S7. Carcasa a fost proiectată în programul Tinkercad, specializat în modele 3D şi realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Husa a fost creată manual, din piele ecologică.

            Următoarea activitate transnaţională de învăţare, predare şi formare va avea loc în Aste Põhikool din Aste, Estonia şi se va centra pe prezentarea planurilor de afaceri.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
sigla  CME                                        logo erasmus plus

    În perioada, 20 -27 aprilie 2018, s-a desfăşurat activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Istituto Comprensivo "Vincenzo Mennella“ din Lacco Ameno, Italia. Delegaţia Colegiului Mihai Eminescu”, Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir.adj.prof. Andrioaie Ana-Maria,  prof. Popa Paula-Nicoleta şi eleva Dinu Adelina-Cosmina din clasa a XI-a B.

            Agenda de lucru a cuprins: întâlnire cu directorul şi vizitarea şcolii, întâlnire cu primarul localităţii Lacco Ameno, planificarea unei excursii cu un buget redus, precum şi participarea la un atelier de lucru.

            Sesiunea dedicată planificării unei excursii a fost facilitată de către un agent de turism specializat. În prima parte, elevii şi profesorii au învăţat noţiuni referitoare la sistemul turistic, în special geografie turistică. În partea a doua, elevii au lucrat în laboratorul de informatică în grupe transnaţionale şi au simulat înfiinţarea unei agenţii de turism căreia i-au dat un nume şi i-au creat un logo, pentru ca mai apoi să organizeze o excursie pentru un grup de zece  persoane. Profitul obţinut a trebuit să fie alocat atât publicităţii agenţiei, cât şi reinvestit pentru activităţi ulterioare.

            Atelierul de lucru pe tema „Competenţe Sociale în Afaceri” a fost prezentat de către instituţia coordonatoare a parteneriatului, Sternschule din Deutschlandsberg, Austria. Noţiunile de comunicare, cooperare, etică a muncii şi inteligenţă emoţională au fost definite şi apoi ilustrate cu ajutorul unui joc de rol pus în scenă ad-hoc de către elevii instituţiei coordonatoare. De asemenea, elevii au prezentat interviuri filmate cu trei personalităţi locale: un psiholog, un politician şi un manager de firmă care au oferit exemple concrete în domeniul competenţelor sociale în afaceri. La final, elevii şi profesorii au efectuat un test de personalitate pe modelul DISC pentru a descoperi care este rolul individual într-o echipă de lucru.

            În ceea ce priveşte mini-companiile, s-a lucrat în echipele transnaţionale deja formate pentru stabilirea planului de lucru în vederea realizării produselor finale. Astfel, în timpul următoarei activităţi transnaţionale de învăţare, predare şi formare care va avea loc în luna octombrie în Polonia, fiecare echipă transnaţională va prezenta prototipul respectivului produs final.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

          În perioada, 27 februarie – 5 martie 2018, s-a desfăşurat activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Glenamaddy Community School din Glenamaddy, Irlanda. Delegaţia Colegiului Mihai Eminescu” Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir.adj.prof. Andrioaie Ana-Maria,  ing. Filioreanu Cristian şi elevul Pâslaru George din clasa a XI-a E.

            Agenda de lucru a cuprins:  întâlnire cu directorul şi vizitarea şcolii, întâlnire cu domnul Gary Lowe, reprezentant al Departamentului pentru Afaceri din Galway, precum şi un  program artistic de cântece şi dansuri irlandeze.

Delegaţia Colegiului Mihai Eminescu” Bacău a avut o misiune complexă care a constat în:

- prezentarea unui fişierul PPT care conţine interpretarea celor 12 chestionare aplicate de către elevi asupra pieţei de muncă locale, acest fişier PPT fiind expus de către elevul Pâslaru George.

- prezentarea atelierului de lucru cu titlul “Ethics in the Workplace” de către coordonatorul de proiect, dir.adj.prof. Andrioaie Ana-Maria, şi de către elevul Pâslaru George. Acest atelier de lucru, conţinând mini-filmul cu titlul “Caught in the Act”, a fost realizat de către cei 10 elevi care implementează proiectul la nivelul Colegiului Mihai Eminescu” Bacău.

- prezentarea celui de-al doilea atelier de lucru cu titlul “Copyright and Trademarks” de către ing.  Filioreanu Cristian.

            În vederea înfiinţării mini-companiilor, şcoala gazdă, Glenamaddy Community School, a organizat sesiunea de brainstorming cu titlul “Idea Generation”. Odată ce s-a ajuns la un consens în privinţa profilului mini-companiilor, şcoala gazdă a pus la dispoziţia participanţilor modele de documente de înregistrare a unei companii precum şi un model de plan de afaceri, completate în cadrul companiilor deja formate. De asemenea, Glenamaddy Community School a facilitat elevilor lucrul în laboratorul de informatică pentru a simula ţinerea contabilităţii în programul Excel.

            Certificatele de participare la activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare au fost înmânate de către domnul Michael Fitzmaurice, absolvent al şcolii şi, în prezent, deputat în Parlamentul Republicii Irlanda.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
sigla  CME                logo erasmus plus

          

  Rezultatele obţinute la concursul de selecţie pentru 10 elevi care să facă parte din grupul ţintă al

parteneriatului strategic KA219 “Entrepreneurship: Imagination at work” din cadrul programului Erasmus+.

Nr.  Crt Nume şi prenume Proba I  (Interviu)     Max. 20 p. Proba II (Educație antreprenorială) Proba III (Limba engleză) Punctaj final
Proba practică Max. 30 p.  Proba teoretică Max. 10 p. Alegere multiplă Max. 10 p. Listening Max. 10 p. Speaking Max. 20 p.
1 Balaş Delia-Paula 10 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
2 Bocu Elena-Beatrice 10 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
3 Burbulea Bianca-Anamaria 20 20 6.50 7 7 19 79.5
4 Calapod Miriam-Carla 19 21 7.00 8 8 19 82
5 Cazanir Bianca 14 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
6 Ciocan Andrei ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
7 Daraban Mălina 13 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
8 Dinu Adelina 20 20 9.30 5 7 19 80.3
9 Drăgan Cristian 12 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
10 Drăgănescu Narcisa-Loredana 13 24 6.00 3 8 18 72
11 Dumbravă Irinel-Constantin 13 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
12 Frâncu-Tamaş Ştefan-Rareş 16 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
13 Grăpinoiu Gabriel-Alexandru 12 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
14 Herciu Andra-Mirela 16 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
15 Iojă Anca-Emilia 20 27 6.60 8 3 12 76.6
16 Jufă Ana-Maria Caterina 12 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
17 Maranciuc Mădălin-Andrei ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
18 Maxim Codrin-Constantin 16 19 5.90 5 8 16 69.9
19 Mihalcea Mihaela Ştefania 13 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
20 Mustia Ana-Maria 12 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
21 Palade Elena-Cătălina 18 25 3.90 7 4 12 69.9
22 Panainte Denisa-Teodora 10 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
23 Pascaru Ionuţ-Alexandru 10 20 4.40 9 6 12 61.4
24 Pavăl Iustina-Mihaela 13 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
25 Pavel Ştefan-Cosmin 19 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
26 Pâslaru George 15 21 5.40 8 5 17 71.4
27 Popescu Mihaela 14 19 4.80 10 3 15 65.8
28 Procopii Iuliana 18 20 5.60 8 4 17 72.6
29 Purice Andrei 20 19 5.40 6 1 15 66.4
30 Roşu Maria-Albertina 13 20 3.95 7 7 14 64.95
31 Savu Marina-Georgiana  ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
32 Stanciu Maria-Emilia 12 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
33 Ştiubei Cosmin-Constantin 17 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
34 Tomozei Petre 20 ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT
35 Toth Adrian-Iosif 17 27 6.80 6 7 19 82.8
36 Tudor Ştefan-Gabriel 17 19 4.10 7 7 19 73.1
37 Varzari Nadejda 20 20 6.05 7 7 18 78.05
38 Vereş Lucia-Maria ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT ABSENT

 

COORDONATOR DE PROIECT,

Dir. adj. prof. Andrioaie Ana-Maria

DMC Firewall is a Joomla Security extension!