Design CARE - Copenhaga 2022

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
 sigla  CME                                                                                               logo erasmus plus 

În perioada 14-15 septembrie 2022 a avut loc reuniunea transnațională în cadrul proiectului KA220 VET, cu titlul “Communication skills and diversity competence for students of vocational Schools for Medical Professions: Design thinking for participatory medicine”, acronim DesignCARE, contract de finanțare nr. 2021-1-HR01-KA220-VET-000025725.

Delegația Colegiului „Mihai Eminescu”, Bacău a constat din coordonatorul de proiect, prof. Andrioaie Ana-Maria și p.i.p. Țințaru Smaranda-Anca.

Agenda de lucru pe zile a fost următoarea:

14.09.2022

- Prezentarea instituției gazdă, Universitatea din Copenhaga, Danemarca, Facultatea de Științe Sociale și a activității derulate în domeniul migrației și a sănătății publice - Professor Allan Krasnik;

- Prezentarea activităților derulate și a activităților viitoare în cadrul proiectului Erasmus+ DesignCARE de către coordonatorul de proiect;

 - Vizitarea campusului de sănătate publică.

            În cea de-a doua parte a zilei, partenerii de la asociația “Fabula Movens” din Zagreb au oferit participanților la reuniunea transnațională o sesiune de formare pe tema competențelor de comunicare media și de creare a conținuturilor media. Aceste competențe vor ajuta instituțiile partenere să livreze prelegeri în format video de înaltă calitate, care vor fi incluse în produsul final al proiectului Erasmus+. Acesta constă dintr-un modul de formare online care va aborda următoarele teme:

  • Comunicarea cu pacienții și aparținătorii;
  • Competența de diversitate;
  • Etică și RRI (Cercetare responsabilă și inovație);
  • Medicina participativă;
  • Empatie.

Modulul de formare va fi parcurs de către elevii Colegiului „Mihai Eminescu”, Bacău, în format online, pe platforma Moodle a Universității din Split, care este instituția coordonatoare a proiectului Erasmus+.

15.09.2022

            În cea de-a doua zi a reuniunii transnaționale, participanții au realizat înregistrări video, reprezentând o introducere în tematica proiectului. Colegiul „Mihai Eminescu”, Bacău a înregistrat o prezentare pe tema comunicării cu pacienții și aparținătorii, care a abordat formele și scopul comunicării cu pacienții și aparținătorii, competențele de comunicare necesare unui asistent medical, dar și exemple de bună practică în ceea ce privește comunicarea în domeniul medical.

            De asemenea, cei nouă participanți la reuniunea transnațională, provenind din cele șase instituții partenere, au realizat o prezentare video colaborativă a proiectului Erasmus+ (obiective, produs final, impact etc.), care va fi utilizată pentru promovarea proiectului.

            La finalul reuniunii transnaționale, participanții au adus contribuții la conținutul modulului de formare online și au primit sarcini de lucru pentru implementarea viitoare a proiectului.      

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd