Search

Login

Activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare - Istituto Comprensivo "Vincenzo Mennella“ din Lacco Ameno, Italia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
sigla  CME                                        logo erasmus plus

    În perioada, 20 -27 aprilie 2018, s-a desfăşurat activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Istituto Comprensivo "Vincenzo Mennella“ din Lacco Ameno, Italia. Delegaţia Colegiului Mihai Eminescu”, Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir.adj.prof. Andrioaie Ana-Maria,  prof. Popa Paula-Nicoleta şi eleva Dinu Adelina-Cosmina din clasa a XI-a B.

            Agenda de lucru a cuprins: întâlnire cu directorul şi vizitarea şcolii, întâlnire cu primarul localităţii Lacco Ameno, planificarea unei excursii cu un buget redus, precum şi participarea la un atelier de lucru.

            Sesiunea dedicată planificării unei excursii a fost facilitată de către un agent de turism specializat. În prima parte, elevii şi profesorii au învăţat noţiuni referitoare la sistemul turistic, în special geografie turistică. În partea a doua, elevii au lucrat în laboratorul de informatică în grupe transnaţionale şi au simulat înfiinţarea unei agenţii de turism căreia i-au dat un nume şi i-au creat un logo, pentru ca mai apoi să organizeze o excursie pentru un grup de zece  persoane. Profitul obţinut a trebuit să fie alocat atât publicităţii agenţiei, cât şi reinvestit pentru activităţi ulterioare.

            Atelierul de lucru pe tema „Competenţe Sociale în Afaceri” a fost prezentat de către instituţia coordonatoare a parteneriatului, Sternschule din Deutschlandsberg, Austria. Noţiunile de comunicare, cooperare, etică a muncii şi inteligenţă emoţională au fost definite şi apoi ilustrate cu ajutorul unui joc de rol pus în scenă ad-hoc de către elevii instituţiei coordonatoare. De asemenea, elevii au prezentat interviuri filmate cu trei personalităţi locale: un psiholog, un politician şi un manager de firmă care au oferit exemple concrete în domeniul competenţelor sociale în afaceri. La final, elevii şi profesorii au efectuat un test de personalitate pe modelul DISC pentru a descoperi care este rolul individual într-o echipă de lucru.

            În ceea ce priveşte mini-companiile, s-a lucrat în echipele transnaţionale deja formate pentru stabilirea planului de lucru în vederea realizării produselor finale. Astfel, în timpul următoarei activităţi transnaţionale de învăţare, predare şi formare care va avea loc în luna octombrie în Polonia, fiecare echipă transnaţională va prezenta prototipul respectivului produs final.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd