Search

Login

Activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Zespol Szkol nr2 w Rybniku - Gimnazjum Dwujezyczne nr18 din Rybnik, Polonia

sigla  CME                                             logo erasmus plus

Activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Zespol Szkol nr2 w Rybniku - Gimnazjum Dwujezyczne nr18 din Rybnik, Polonia

         În perioada,16-22 octombrie2018, s-a desfăşurat activitatea transnaţională de învăţare, predare şi formare care a fost găzduită de Zespol Szkol nr2 w Rybniku - Gimnazjum Dwujezyczne nr18 din Rybnik, Polonia. Delegaţia Colegiului Mihai Eminescu”, Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir.adj.prof. Andrioaie Ana-Maria, bibliotecar Sandu Luiza, elevele Calapod Miriam-Carla din clasa a XII-a F şi Iojă Anca-Emilia din clasa a XI-a A.

            Agenda de lucru a cuprins: întâlnire cu directorul, cu primarul localităţii Rybnik, urmată de vizitarea şcolii, întâlnire, participarea la atelierul de lucru cu titlul „Rezolvarea de probleme”, prezentarea proiectului ”Destination Imagination”de către eleva şcolii, Joanna Szymik, câştigătoarea Olimpiadei Internaţionale de Creativitate care a avut loc în S.U.A. în 2017, exerciţii de rezolvare de probleme matematice în limba engleză, participarea la atelierul de lucru intitulat „Cum să reuşeşti în afaceri” prezentat de către antreprenorul local Aldona Bober. În plus faţă de agenda comună cu profesorii,  elevii au participat la o oră de fizică, fiind de asemenea implicaţi în activităţi sportive în interiorul şcolii şi rezolvând un puzzle pe teme istorice şi geografice în centrul oraşului Rybnik.

            În ceea ce priveşte mini-companiile, cele opt ţări partenere au lucrat în echipele transnaţionale deja formate pentru prezentarea prototipului fiecărui produs final. Prototipurile au fost diverse, incluzând un arbore în miniatură, produse hand-made pentru Crăciun şi o aplicaţie care anunţă prin intermediul unui sms dacă cineva a suferit un accident.

            Colegiului Mihai Eminescu”Bacău, în parteneriat cu instituţia gazdă din Rybnik, Polonia, a creat compania RULAND şi a realizat prototipul pentru o husă de telefon Samsung S7. Carcasa a fost proiectată în programul Tinkercad, specializat în modele 3D şi realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Husa a fost creată manual, din piele ecologică.

            Următoarea activitate transnaţională de învăţare, predare şi formare va avea loc în Aste Põhikool din Aste, Estonia şi se va centra pe prezentarea planurilor de afaceri.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd