Search

Login

Activitate transnațională de învățare, predare și formare găzduită de Aste Põhikool din Aste, Estonia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
sigla  CME                                        logo erasmus plus

        În perioada, 5-11 martie 2019, s-a desfășurat activitatea transnațională de învățare, predare și formare care a fost găzduită de Aste Põhikool din Aste, Estonia. Delegația Colegiului Mihai Eminescu”, Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir.adj.prof., Andrioaie Ana-Maria, prof. Petrea Paula, elevele, Procopii Iuliana, din clasa a XII-a C și Varzari Nadejda, din clasa a XII-a B.

            Agenda de lucru a cuprins: întâlnire cu directorul și vizitarea școlii, întâlnire cu primarul localității Kuressaare, vizitarea școlii vocaționale din Kuressaare, precum și participare la următoarele ateliere de lucru: „Marketing și publicitate”, organizat de către elevi, „Cultură, civilizație și natură estoniană” organizat de către Mari Lepik și „Cum să realizezi o reclamă” organizat de Mikk Rand. Gazdele noastre au ilustrat conceptul de promovare a brandului de țară  printr-o serie de activități practice, desfășurate în parcul natural Angla, care au constat din: prelucrarea lânii, sculptură în dolomită, pirogravare și confecționare de obiecte decorative din lemn. În plus, față de agenda comună cu profesorii,  elevii au participat la o oră de limbă estoniană și o oră de limba engleză. Consultantul pentru antreprenori Triin Arva a exemplificat domeniile de activitate valorificate de locuitorii insulei Saaremaa. Elevii au creat un produs din diverse materiale, urmând să promoveze respectivul produs cu ajutorul unei reclame.

            În ceea ce privește mini-companiile, cele opt țări partenere au lucrat în echipele transnaționale deja formate pentru prezentarea planurilor de afaceri.  Colegiul Mihai Eminescu” Bacău, în parteneriat cu instituția din Rybnik, Polonia, a creat compania RULAND și a realizat prototipul pentru o husă de telefon Samsung S7. Elevii din România și Polonia au colaborat pentru a crea reclama produsului și sloganul aferent: “Your treasure, our shield!”.

            Următoarea activitate transnațională de învățare, predare și formare va avea loc în Sternschule din Deutschlandsberg, Austria și se va centra pe prezentarea produselor finale în fața unui juriu de specialitate format din antreprenori locali.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!