Search

Login

Activitate transnațională de învățare, predare și formare găzduită de de Sternschule din Deutschlandsberg, Austria

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
sigla  CME                                        logo erasmus plus

     

În perioada 12-18 mai 2019 s-a desfășurat activitatea transnațională de învățare, predare și formare care a fost găzduită de Sternschule din Deutschlandsberg, Austria, în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ “Entrepreneurship: Imagination at Work”. Delegația Colegiului Mihai Eminescu” Bacău a fost compusă din coordonatorul de proiect, dir. adj. prof. Andrioaie Ana-Maria, prof. Lungu Diana, prof. Șuhan Andreea-Laura, elevele  Burbulea Bianca-Anamaria, din clasa a XII-a F, și Drăgănescu Narcisa-Loredana, din clasa a XII-a A.

            Agenda de lucru, deosebit de interesantă, a fost deschisă de vizitarea școlii gazdă și a instituției De La Tour Schule din Seiersberg. Școlile vizitate au reprezentat o experiență inedită, deoarece ele funcționează după sistemul de educație Dalton, având autonomie în ceea ce privește curriculumul, evaluarea și structura anului școlar. Cei trei piloni centrali ai sistemului Dalton sunt cooperarea, autonomia și managementul timpului. Elevii lucrează pe baza unui plan individual, realizat de către ei înșiși, iar profesorul are rolul de facilitator al învățării.

În continuare, profesorii și elevii din cele opt țări partenere în proiect au avut ocazia de a participa la două ateliere de lucru. Primul dintre ele s-a desfășurat în cadrul companiei Logic Data, care produce mobilier ajustabil cu ajutorul sistemelor mecatronice, unde elevii au intrat în contact direct cu tehnologia de înaltă performanță.  Cel de-al doilea a avut loc în cadrul fabricii de ciocolată Zotter, unde participanții au avut șansa de a observa întregul proces tehnologic prin care se obține ciocolata, de la boabe de cacao până la ambalarea produsului finit.

Evenimentul central al activității transnaționale din Austria a constat în prezentarea produsului final al companiei RULAND, înființată în parteneriat între Colegiul Mihai Eminescu” Bacău și Zespol Szkol nr2 w Rybniku - Gimnazjum Dwujezyczne nr18 din Rybnik, Polonia. Elevii din cele două instituții au prezentat husa de telefon pentru Samsung S7, planul de afaceri corespunzător, precum și reclama produsului, care conține sloganul: “Your treasure, our shield!”. Juriul de specialitate, format din antreprenori locali, a fost prezidat de către un reprezentant al Casei Regale de Liechtenstein, care patronează instituția gazdă. Juriul a acordat un feed-back pozitiv echipei transnaționale România-Polonia, fiind impresionat atât de calitatea husei de telefon, cât și de prestația elevilor.

De asemenea, cadrele didactice din cele opt țări partenere au finalizat produsul final: cartea electronică pe tema predării educației antreprenoriale în școli.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd