Search

Login

În perioada 26 noiembrie-2 decembrie 2019, a avut loc activitatea de învățare, predare și formare, găzduită de către Agrupamento de Escolas de Anadia, Portugalia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
sigla  CME                                        logo erasmus plus

 

În perioada 26 noiembrie-2 decembrie 2019, a avut loc activitatea de învățare, predare și formare, găzduită de către Agrupamento de Escolas de Anadia, Portugalia.

             Delegația Colegiului „Mihai Eminescu” Bacău a fost compusă din: coordonatorul de proiect, dir.adj.prof. Andrioaie Ana-Maria, prof. Lungu Diana și prof. Ursachi Alina-Mihaela.

            Agenda de lucru a reuniunii a fost extrem de variată și a cuprins: vizitarea școlii, prezentarea participanților și a școlilor partenere, primirea oficială din partea primarului localității Anadia, precum și vizitarea unei școli primare.

             Gazdele au oferit o gamă largă de ateliere de lucru. Primul atelier a fost găzduit de către profesorul universitar João Leal și a ilustrat modul în care aplicația PLICKERS poate fi utilizată pentru a îmbunătăți activitatea didactică. Al doilea atelier de lucru, găzduit de către prof. David Oliveira și Filipe Moreira, s-a axat pe conceptele de realitate virtuală și realitate augmentată, precum și pe metode de utilizare practică a acestora la clasă în vederea îmbunătățirii rezultatelor școlare. Ambasadorul e-Twinning Luis Gonçalves a realizat o demonstrație practică a platformei de cooperare europeană, în vederea derulării proiectului și pe platforma e-Twinning. De asemenea, elevii școlii au realizat experimente științifice în laboratorul de chimie și au facilitat o lecție practică de pictură în laboratorul de artă.

              Cea mai importantă parte a activității de învățare, predare și formare a constat din stabilirea formatului testelor de competențe care vor fi aplicate elevilor din cele cinci țări partenere, în vederea îmbunătățirii rezultatelor școlare. Aceste teste de competențe vizează următoarele discipline: limba maternă, limba engleză, matematică și științe. De asemenea, s-au stabilit toate detaliile pentru alegerea siglei proiectului, pe rețeaua Instagram.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd