Astăzi, 26 aprilie 2018, a avut loc Simpozionul cu tema “În spiritul unei altfel de şcoli”,la care a fost invitat domnul prof. univ. dr. Alexandru Ionescu, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Biologie al Academiei Române din Bucureşti şi la ICCPT Fundulea, fondator al Universităţii Ecologice din Bucureşti. Au fost invitaţi şi personalităţi ale culturii băcăuane, precum prof. univ.dr. Ioan Dănilă de la Universitatea “Vasile Alecsandri “din Bacău, dar şi domnul Dumitru Brăneanu, Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Filiala Bacău.
Evenimentul a fost încununat de activităţile pe secţiuni şi anume:“Originea Omului”, în cadrul căruia elevii Colegiului “Mihai Eminescu” au prezentat coreferate, remarcȃndu-se elevele Popescu Mihaela şi Doliş Valentina, din clasa a XI-a D, captȃnd atenţia cu teoriile despre originea omului, creaţionistă vs. evoluţionistă. Tot la această secţiune s-au evidentiat elevii clasei a XII-a D: Alexandru Hormozanu şi Delia Luminiţa Plugariu, cu o prezentare artistică, îmbrăcȃnd forma unei mini-piese de teatru”Omul-cu început şi continuare”. La secţiunea a II-a domnul profesor Alexandru Ionescu ne-a împărtăşit o mică parte, dar valoroasă, din cunoştinţele sale de ecologie, iar eleva Larisa Andreea Iancu de la clasa a XII-a D, a prezentat coreferatul:”Ecologia: afacere, trend sau stil de viaţă?”.
Viziunea elevilor privind “Şcoala Altfel”, aşa cum a fost prezentată de elevii de la clasele a XI-a: Varzari Nadejda, Burduşea George Vlad Alexandru, Bejan Piser Mădălina, a fost dezvăluită într-un mod inedit şi a venit ca o completare la ceea ce este deja “Şcoala Clasică”, aşa cum o văd elevele clasei a IX-a B : Paşcu Irina şi Cruceanu Roberta, dar şi eleva Judinschi Mădălina din clasa a XII-a C, în cadrul celei de-a treia secţiuni intitulată: ”Elemente de educaţie civică pentru liceeni”.
Coordonatorii elevilor implicaţi sunt profesorii: Cimpoeru Justinian, Constantin Lăcrămioara, Dumitrache Oana Gabriela, Hulea Constantina, Lungu Diana, Popa Paula Nicoleta şusţinuţi de toate cadrele didactice ale colegiului şi de dna laborant Bolea Mariana, dna bibliotecar Sandu Luiza, dl. inginer de sistem Filioreanu Cristian, ca şi de serviciile administrativ- contabil şi de secretariat.
Simpozionul s-a încheiat cu tema ”Cercuri şcolăreşti de ecologie şi protecţia mediului” la care au fost invitaţi membrii din cadrul organizaţiei C.R.E. Bacău coordonaţi de doamnă prof. dr. Măcincă Adriana , dar şi voluntari ai cercului de ecologie de la Palatul Copiilor Bacău coordonaţi de doamna directoare, prof. dr. Ing. Dumea Nela.
A fost o zi ALTFEL pentru elevii care au avut posibilitatea să cunoască, dar şi să participe la diferite activităţi ” În spiritul unei altfel de şcoli”.
Prof. Lăcrămiara Constantin