Search

Login

Excursie tematică ,,Pe drumuri de munte“ - Proiect educațional ,,Spiritualitate și tradiție la români"

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

ASCULTÂND GLASUL TĂCERII

          În data de 2 noiembrie a.c., o delegație numeroasă din partea Colegiului ,,Mihai Eminescu“ Bacău a participat la excursia tematică ,,Pe drumuri de munte“, ca activitate integrantă a proiectului educațional Spiritualitate și tradiție la români.

          Elevii, alături de profesorii lor, dar și de bibliotecarul și inginerul de sistem ai școlii, au făcut o incursiune în universul monahal, prin vizitarea Mănăstirilor Văratic și Agapia, a Centrului Cultural Spiritual Văratec, mormântul poetei Veronica Micle, din cadrul complexului muzeal Văratic, a Muzeului Vivant din Agapia.  Au pășit pe urmele pașilor lui Eminescu, vizitând rezervațiile naturale Codri de Aramă și Pădurea de argint. Momentele de comuniune fraternă în rugăciune au alternat cu reculegerea, descoperirea ghidată a comorilor artistice, literare sau chiar artizanale a fost însoțită firesc de recitarea unor poeme emblematice din creația poetului nepereche și a muzei sale, Veronica Micle.

1

Astfel, elementele de geografie, etnografie, istorie, literatură și chiar ecologie au fost valorizate rând pe rând, explicit sau implicit. Anunțarea concursului de fotografie-peisaj, ca și a celui de eseuri, a constituit un  argument suficient de important pentru elevii dornici să-și exprime impresiile de călătorie în modul cel mai plastic posibil.  

          Calmul, armonia și cromatica uimitoare întâlnite la fiecare pas, de la mormântul Veronicăi până la pădurea de argint ne-au fost prilej de înălțare în gând și simțire, în pofida temperaturii neprietenoase. Primirea caldă în aceste lăcașuri de cult a fost un imbold spre recunoștință adusă Bunului Dumnezeu pentru o zi extraordinară: una de ascultare a dangătului mut de clopot și de exercițiu al tăcerii. 

2

Our website is protected by DMC Firewall!