Search

Login

The Entrepreneurship Day

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

                      În data de 22 februarie a.c., Colegiul ,,Mihai Eminescu" şi-a desemnat 23 de reprezentanţi care să participe la o competiţie antrenantă alături de alte licee din localitate. Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a au fost, mai întâi, invitaţi să cunoască un antreprenor de succes din Bacău, în persoana domnului Cristian Lupu de la Grafit Invest, pe care l-au putut întreba care a fost parcursul său existenţial şi antreprenorial, dacă lasă moştenire o companie sau un concept, cum să te menţii în topul managerilor inspiraţi şi multe altele.

                      După acest dialog extrem de animat, s-au repartizat elevii pe grupe de la 4 până la 8 membri, cu scopul de a merge pe teren şi de a explora oportunităţile antreprenoriale ale fiecăreia dintre cele 10 echipe. Activitatea in-door, dar şi cea out-door, au avut ca finalitate descoperirea potenţialului creativ al tinerilor, capacitatea de cooperare şi atingerea unui scop clar delimitat: a şti să vinzi o idee, în mod spontan, care să genereze un profit. Target-ul de 400 de lei nu a fost atins şi depăşit decât de o echipă a şcolii noastre (4 eleve de la clasele a XI-a A, a XI-a C, a XII-a D şi a XII-a E ) care este calificată la etapa naţională a acestei competiţii inedite. Proiectul a fost propus de The Entrepreneurship Academy şi Grupul EDUCATIVA, prin colaborarea cu liceul nostru. Profesorii care au popularizat evenimentul în şcoală, Petrea Paula, Constantin Lăcrămioara şi Toma Gabriela, sunt şi profesorii elevelor de la clasele câştigătoare. 

                      Experienţa acestei zile i-a învăţat pe toţi participanţii ce înseamnă lucrul în echipă, cum e să ajungi în faţa celorlalţi şi să poţi fi credibil, cum să treci dincolo de bariera prejudecăţilor de vârstă, de comunicare şi să fii eficient. Cei ,,învinşi" au aflat că şi ,,oamenii mari" pot fi ingraţi ori surprinzător de diplomaţi.

                      Aşteptăm cu interes alte provocări majore pentru cei care ne sunt, cu mândrie, elevi în fiecare zi! 

                                                              prof. Paula Petrea

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd