Search

Login

“PARCUL MEMORIEI NAŢIONALE”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

            Astăzi, 21.04.2018, Colegiul “Mihai Eminescu” a fost reprezentat de un grup entuziast de elevi voluntari care au participat la acţiunea de plantare a stejarilor în “ Parcul Memoriei Naţionale” .
          Activitatea a fost organizată pe platoul de la Mărăşeşti acolo unde ostaşii romani au luptat acum 100 ani.
          Misiunea noastră, aceea de a planta stejarii biruinţei în cinstea eroilor de atunci, a fost mult mai uşoară decât a lor.

          Istoria este cea mai frumoasă poveste cu atâtea învăţăminte  iar azi, elevii noştri  îmbrăcaţi şi în frumoasele uniforme ale Regimentului 27 Infanterie Bacău din Primul Război Mondial, datorită bunei colaborări cu dl. col. în retragere Cojocaru Stelian - preşedintele Asociaţiei Tradiţii Militare Bacău, au învăţat ce înseamnă dăruirea, respectul, solidaritatea, jertfa .

          Aceste valori ale naţiunii române au fost atât de puternice încât au condus la realizări măreţe în momente cruciale din istoria ţării noastre. 

          Pe platoul bătăliei de la Mărăşeşti, unde acum 100 de ani era mult zgomot şi suferinţa, azi, noi,  am aşezat, în semn de omagiu şi respect, puieţi de stejari care, crescând, vor forma o pădure puternică asemenea ostaşilor eroi.

         Vă felicit şi suntem mândri de voi dragi elevi!

         Apreciez susţinerea şi implicarea în această activitate din  “Anul Centenarului Marii Uniri“ părinţilor şi elevilor claselor a IX-a C, a X-a B si a XI-a A: Albot Maria, Răchiteanu Andreea, Pricope Sorana, Nedef  Diana, Radu Alexandra, Gherla Andrei, Nechita Răzvan, Stanciu Emilia, Stanciu George, Drăgănescu Narcisa, Berbunţ Maria şi părinților: d-na Stanciu C. şi Dl Radu  C. 

Pe toţi îi puteţi vedea în imaginile ce urmează şi în secvența video transmisă în direct de la Mărăşeşti de postul de televiziune Antena 3. 

Prof. Istorie, Iancu Mariana 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd