Search

Login

BURSE DE STUDIU ÎN MAREA BRITANIE PENTRU ELEVII DE CLASA A X-A

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

BURSE DE STUDIU ÎN MAREA BRITANIE PENTRU ELEVII DE CLASA A X-AAsociaţia “Ţine de Noi” împreună cu Headmasters' and Headmistress' Conference (Conferința Directorilor şi Directoarelor de Licee din Marea Britanie) anunţă lansarea unui concurs pentru obţinerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Elevii au posibilitatea de a studia timp de un an într-o şcoală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ș.a.m.d. De asemenea, ei îşi pot dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, îşi pot face noi prieteni din diferite culturi şi pot experimenta şi aprecia cultura şi tradiţiile din Marea Britanie. În anii trecuţi peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi eminente, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Deadline pentru depunerea aplicaţiilor electronice: 1 Decembrie 2017

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei. 

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete:

– să fie înscrşi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2017-2018) în clasa a X-a;
– să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
– venitul părinţilor (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire;
– vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menţionată, nu depăşesc vârsta maximă admisă. Data naşterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2001 și 01.09.2002.
Elevii pentru care venitul părinţilor depăşeşte suma de 30.000 de lire în anul 2017 pot aplica pentru o bursă parţială, urmând aceeaşi procedură de înscriere.
 
Calendarul selecției:

1 Septembrie – 1 Decembrie – trimitere aplicaţii în format electronic, PDF (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)
1 Decembrie – 5 Decembrie – evaluarea aplicaţiilor electronice
5 Decembrie – anunțarea candidaților acceptaţi
5 Decembrie – 10 Decembrie – transmiterea aplicaţiilor în format original prin poştă la o adresă comunicată celor admişi în etapa finală
28 Decembrie – 29 Decembrie – Inteviu final și examen în limba engleză, care vor avea loc în Bucureşti

Transmiterea documentelor se va face iniţial în format electronic la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., urmând ca într-o etapă viitoare, după selecţia preliminară, elevii acceptaţi pentru concursul final să transmită şi fizic documentele la o adresă indicată ulterior.

Toate materialele pentru depunerea dosarului, precum şi toate detaliile privind acest program se găsesc pe:

https://drive.google.com/file/d/0B44Ldg7s3y3cRmJweFpnaXBmVTQ/view?usp=sharing (format PDF)
sau
https://drive.google.com/open?id=0B44Ldg7s3y3cRXktN21uMWdaZWs  (format WORD - .docx)


Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să transmiteți un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Despre Asociaţia ”Ţine de Noi”
Asociaţia “Ţine de Noi” organizează programe dedicate educaţiei cu proiecte concrete în marile oraşe ale României, organizează în fiecare an Conferinţa Naţională în domeniul Educaţiei, cea mai importantă conferinţă în domeniu, unde participă toţi actorii relevanţi.

Our website is protected by DMC Firewall!