Search

Login

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Ziua Mondială a Zonelor Umede, 2 februarie 2021, deschide calendarul activităților de mediu pentru acest an calendaristic.
Învățarea existențială ne dezvoltă permanent!

     Elevii Colegiului "Mihai Eminescu "Bacău care formează echipa proiectului Biolexic 2020 -2021 au avut parte, la activitatea lor de celebrare în online, de prezența :
        - doamnei Maria Ionos - APM Bacău
        - doamnelor Lacrămioara Lacramioara Gabriela Zaharia , Anca Tudor - Andrei - Muzeul de Științe ale Naturii "Ion Borcea" Bacău
        - domnișoarei Alexandra Săvucă- coordonator voluntari CRE
     Mulțumesc frumos, invitatilor și tuturor celor care au contribuit ca activitatea să se poată derula: Mihaela Oancea, Bogdan Vladuț, Nacha Cristiana , Norris, Razvan Rzv , Alina Andreea Bot , Marco Marcelin , Cristina Luncanu, Gabriela Zamșa , ...iar dacă am omis pe cineva... îl invităm cu mare plăcere să ni se alăture!
Primul produs al activității de azi:

https://sites.google.com/view/z-m-z-u2021cme/z-m-z-u_2021_cme

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

     Pentru elevii colegiului din clasele a IX-a A, B, C, D și E, indiferent de profil/specializare, care tocmai au finalizat capitolul de Citologie și diviziune celulară, lansez o provocare/ un concurs de termeni specifici acestui capitol.

     Vor intra în competiție cei care au un minim de 50 de noțiuni corect explicate în repertoarul personal/personalizat, având ca suport conținuturile care sunt și în programa de bacalaureat a probei scrise la Biologie vegetală și animală.

     Concursul se organizează în cadrul proiectului Zilele Colegiului ”Mihai Eminescu” Bacău și se va desfășura pe data de 16 ianuarie 2020, la ora 10, în laboratorul de AeL, etajul I și va consta în două probe:Proba A şi Proba B.

     Regulile de evaluare vor fi comunicate la avizier/site-ul colegiului www.meb.ro  și vor fi prezentate și în deschiderea concursului.

Mai multe detalii aici...

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Astăzi, 11.11.2019, a avut loc simpozionul organizat de Garnizoana Bacău, desfăşurat la COLEGIUL „MIHAI EMINESCU”, dedicat ZILEI VETERANILOR MILITARI, în colaborare cu CERCUL MILITAR şi BAZA 95 AERIANĂ.

Elevi, profesori, cadre militare, au sărbătorit împreună această zi, în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul militarilor care au participat în misiuni în afara teritoriului Statului Român. Nu au fost uitaţi nici veteranii teatrului de operaţii, care trăiesc printre noi.

Este o zi importantă pentru întreaga Armată a României, e o zi a bucuriei dar şi a tristeţii.

„ZiuaVeteranilor”, care se serbează la 11 noiembrie, a fost stabilită prin legea 150 din 2014, „pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat”. Iosif Silviu Fogaraşi este primul militar căzut la datorie în teatrul de operatii din Afganistan, pe 11 noiembrie 2003. În cinstea lui, dar si a altor eroi căzuţi în misiunile externe, a fost stabilită această dată, România aliniindu-se în această privinţă şi altor ţări, care în aceeaşi zi îşi arată recunoştinţa faţă de militarii care luptă în teatrele de operaţii (Australia, Canada, Statele Unite ale Americii s.a.).

Ei sunt cei care au demonstrat că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute, pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem.

Activitatea a început prin intonarea Imnului Naţional de către Fanfara militară a Garnizoanei Bacău, coordonată de locotenent Valeriu Bălan şi a continuat prin prezentarea propriilor experienţe, a militarilor prezenţi, participanţi în misiuni internaţionale. Cadrele militare invitate au fost căpitan Anghel Vasilica, plutonier major Iacob Cristinel, plutonier major Mitrofan Constantin, caporal Iftime Emilian, de la Baza 95 Aeriană, plutonier adjutant Brăescu Cristian, de la UM 01608, locotenent colonel în rezervă Diaconu Cătălin, colonel în rezervă Cojocariu Stelian.

A urmat partea a doua, sesiunea de întrebări, din partea elevilor şi profesorilor colegiului.

La simpozion au participat elevii Colegiului „Mihai Eminescu” Bacău, coordonaţi de director, prof. Hulea Constantina, prof. Şuhan Andreea, prof. Iancu Mariana, bibliotecar Sandu Luiza, profesor Cimpoeru Justinian, profesor Petrea Paula şi ing. Filioreanu Cristian.

DSCN0647 1 
 DSCN0663 1
 DSCN0705 1
 DSCN0712 1

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

ASCULTÂND GLASUL TĂCERII

          În data de 2 noiembrie a.c., o delegație numeroasă din partea Colegiului ,,Mihai Eminescu“ Bacău a participat la excursia tematică ,,Pe drumuri de munte“, ca activitate integrantă a proiectului educațional Spiritualitate și tradiție la români.

          Elevii, alături de profesorii lor, dar și de bibliotecarul și inginerul de sistem ai școlii, au făcut o incursiune în universul monahal, prin vizitarea Mănăstirilor Văratic și Agapia, a Centrului Cultural Spiritual Văratec, mormântul poetei Veronica Micle, din cadrul complexului muzeal Văratic, a Muzeului Vivant din Agapia.  Au pășit pe urmele pașilor lui Eminescu, vizitând rezervațiile naturale Codri de Aramă și Pădurea de argint. Momentele de comuniune fraternă în rugăciune au alternat cu reculegerea, descoperirea ghidată a comorilor artistice, literare sau chiar artizanale a fost însoțită firesc de recitarea unor poeme emblematice din creația poetului nepereche și a muzei sale, Veronica Micle.

1

Astfel, elementele de geografie, etnografie, istorie, literatură și chiar ecologie au fost valorizate rând pe rând, explicit sau implicit. Anunțarea concursului de fotografie-peisaj, ca și a celui de eseuri, a constituit un  argument suficient de important pentru elevii dornici să-și exprime impresiile de călătorie în modul cel mai plastic posibil.  

          Calmul, armonia și cromatica uimitoare întâlnite la fiecare pas, de la mormântul Veronicăi până la pădurea de argint ne-au fost prilej de înălțare în gând și simțire, în pofida temperaturii neprietenoase. Primirea caldă în aceste lăcașuri de cult a fost un imbold spre recunoștință adusă Bunului Dumnezeu pentru o zi extraordinară: una de ascultare a dangătului mut de clopot și de exercițiu al tăcerii. 

2

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd